הספריומט
הספריומט, פשוט לקרוא ספר, היתה הסיסמא שלנו, מה קרה לה והאם היא הקדימה את זמנה?
לקראת סוף 2007 , קצת לפני החלת התיקון לחוק הספריות, המחלקה לספריות הכינה את חזון הספריות הציבוריות , תרגמה אותו לתוכניות עבודה שהוסברו למנהלי הספריות הציבוריות . סדרה של ימי עיון הפגישה בינינו המנהלים , על פי אזורים. אני זוכרת לטובה את יום העיון בספריית מודיעין, משום שזו הפעם הראשונה שנתבקשתי לכתוב את הפנטזיה שלי הקשורה בספריה. ויקטור בן נעים , מנהל המחלקה לספריות דאז , עודד העלאת רעיונות בנושא חדשנות טכנולוגית.
בדיוק באותו קיץ חזרתי מניו אורלינס וסאן דייגו . בטיול שבה את עיניי סופרמרקט whole food market בסדר המופתי, במבחר המזון הכשר והפיצוחים הטבעיים .
סיבה נוספת להתעכב, חוץ מהרעב, היה מראה מוזר של אנשים עם עגלות שמעבירים את מרכולתם בקופה ללא קופאית, משלמים באשראי והולכים הביתה. התור ללא קופאית ,סריקת המוצרים והעברת כרטיס האשראי ריתקו אותי למשך כמה דקות עד שכמעט חטפתי גערה בנוסח - מה את בוהה בנו? אישה! היום שרות זה קיים בארץ, ואפילו אצלנו בספריה ניתן להשאיל ספרים באופן עצמאי, אני מדברת על 2008.
זה היה מלהיב , במבט לאחור אני לא מבינה איך לא ניסיתי בעצמי.
בחזרה ליום העיון בספריית מודיעין . חשבתי שיהיה פשוט, ללמד את הקהל משהו חדש, לחנך לצרכנות באמצעות האינטרנט. אני מזכירה שהשנה 2008.
חשבנו על שני דברים עיקריים: האחד, איך נחסוך לקוראים שלנו זמן ובמקום שהם יחפשו ספרים בספריה ולא תמיד יצאו שבעי רצון מהבחירה שלהם, יוכלו להזמין את הספר שהם רוצים באינטרנט ולקבל אותו 24/7 מחוץ לספריה .
הדבר השני, קשור לעובדה שאין שלוחה נוספת לספריה , עובדה שמונעת מאנשים שגרים רחוק מהספריה להגיע , בגלל כל מיני סיבות. לאלו, נציב בשכונה את האוטומט והם יצרכו ספרות בחינם ובבוא הזמן גם יגיעו לפעילות בספריה .
הפרוייקט יצא לדרך, למדנו ממנו המון, ערכנו סקר ואני מקווה לגבש את כל הידע והחומר שהצטברו ולכתוב על כך בפוסט המשך .
תגובות
הוסף רשומת תגובה